Program Juli - Dec

Rasmus Nøhr
4. oktober 2019
læs mere »
BAAL
14. november 2019
læs mere »
Se tidligere arrangementer »
 

Shoes for Julia

16. marts 2013 kl. 20.30

Entré 175 kr. (medl. 125 kr.)
Intim koncert med Søren Sko og Julia Fabrin

Forsalg: Turistkontoret tlf.: 8634 1400 eller online:

www.billetto.dk/shoes

En ny dansk duo har set dagens lys. Den rutinerede Søren Sko har fundet sammen med unge Julia Fabrin, og resultatet er Shoes for Julia – en velklingende tostemmig popduo med afstikkere til folk og americana, der er selvskrevet til køreture og ikke mindst livekoncerter.

Der stod intet i kalenderen om en mulig duoplade, da Julia Fabrin første gang mødte Søren Sko. Han var den garvede solist på jagt efter sange til en soloplade, og hun var den unge sangskriver med tasken fuld af nye numre.

”Jeg kendte ikke så meget til Søren Skos fortid, før vi mødtes. Jo, min mor har vist engang lyttet til Sko/Torp,” forklarer Julia Fabrin med smil i stemmen. ”Ideen var, at jeg skulle skrive til ham, men det udviklede sig hurtigt helt anderledes. Vi begyndte at synge sammen, og det lød utrolig godt,” siger den 25-årige sanger og sangskriver.

Også Søren Sko forlod det første møde med lyst til mere end nogle sange: ”Jeg var solgt med det samme, da Julia spillede sine numre, og jeg var overrasket over, hvor let vores stemmer smeltede sammen.”
Flere møder, mange skrivedage og lange studieaftaler senere er Julia Fabrin og Søren Sko blevet til Shoes For Julia, og som radiolyttere, der kender singlen Cross The Line, vil vide, så har de to stemmer fundet hinanden på en elegant facon.

Sangskrivning i Sydafrika
Mens Søren Sko efter mere end 20 år med soloplader og duoen Sko/Torp er kendt af de fleste med et forhold til dansk pop og rock, er Julia Fabrin stadig et nyt navn. At hun ikke vidste noget om Søren Skos meritter skyldes, at hun har boet det mest af livet i udlandet, hvor hendes forældre har arbejdet. Hun tilbragte sin ungdom i Sydafrika, og det var der, at hun begyndte at spille guitar og skrive sange som 16-årig.

”Jeg overtog min fars gamle guitar og lærte akkorderne til sange, jeg var optaget af. Det var f.eks. sange med The Shins og Aimee Mann. Jeg lavede en regel om, at hver gang, jeg havde lært en ny akkord, skulle jeg skrive en sang, hvor den blev brugt.”

I Sydafrika spillede Julia i bands og gav koncerter. Altid med egne numre. I 2010 dukkede hun op på dansk tv som deltager i X Factor. Hun ankom som solist, men endte som medlem af trioen The Fireflies.
”Jeg var lige flyttet til Danmark og vidste ikke, hvor jeg skulle starte med musikken. Så jeg meldte mig til X Factor, for måske kunne jeg møde nogle musikmennesker.”

Det lykkedes for Julia Fabrin. Ikke alene kom The Fireflies under supervision af produceren Carsten ”Soulshock” Schack, det blev også til et album, kontakt til et musikforlag, og den håbefulde musiker fik skabt et musikalsk netværk.
Siden har Julia Fabrin leveret sangskrivning til f.eks. stjerneskuddet Christopher, og på sidste års Sanne Salomonsen-album Tiden Brænder finder man fem sange med hendes signatur. Det er bl.a. titelsangen Minder og Hjem.
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur