Program Aug - Jan

Derrin Nauendorf (AUS)
2. september 2017
læs mere »
Kolonien (SE)
9. september 2017
læs mere »
Blues n Food
16. september 2017
læs mere »
Havens planter som kryddersnaps
18. september 2017
læs mere »
Benny Holst Trio
23. september 2017
læs mere »
Melanie Dekker (CAN)
6. oktober 2017
læs mere »
Denzal Sinclaire Quintiet
7. oktober 2017
læs mere »
Christian Vuust & Pablo Held
27. oktober 2017
læs mere »
Katie Thiroux (USA)
28. oktober 2017
læs mere »
The Langston Project feat. Debbie Cameron
11. november 2017
læs mere »
Se tidligere arrangementer »
 

The Langston Project feat. Debbie Cameron

11. november 2017 kl. 20.30

- Debbie Cameron vokal og keyboards
- Hasse Poulsen guitar og vokal
- Luc Ex basguitar
- Mark Sanders trommer

"I dream a world where black and white, whatever race you be, will share the bounties of the Earth and every man be free" skrev Langston Hughes I 1949.

Jazz og musik har meget at gøre med drømme. Drømme om en ideel verden, drømme om synge på en alpetop. Jazz har altid været knyttet til drømmen om at finde sin plads I verden. Og jazz har altid været har også været vævet sammen med den hvide drøm om de naturlige og oprindelige sorte. Den store eksotiske drøm, mens de
naturlige og oprindelige sorte drømte om at bive respekteret for hvad de var og for hvad de kunne på lige fod med alle andre.

Og jazzens musikere drømte om at spille hvad de havde lyst til...

Og jeg drømte om at lave musik til Langston Hughes' digte og at kunne spille sangene blandet op med en masse improvisation af forskellig art. Jeg snakkede med Luc Ex, som jeg har arbejdet en del med. Han kommer fra Amsterdams undergrundsmiljø: I mange år spillede han med punk-rock orkestret the Ex, men fik pludselig smag for mere varieret musik og grundlagde gruppen Roof med sangeren Phil Minton. Han spiller med en helt utrolig energi.
Sammen har vi spillet med den fantastiske engelske trommeslager Mark Sanders, så ham spurgte vi igen.

Så var der spørgsmålet om en sanger. Jeg kom pludselig I tanke om at Debbie Cameron er en af de mest swingende sangere jeg nogensinde har hørt, og selv om hun har været identificeret med Tommy Seebaks Krøller eller Ej, så er hun noget af det mest funky og jazzy der kan stå på to ben. En af mine drømme er altid at
sætte folk sammen fra forskellige miljøer og at få dem til at spille noget der er på kanten af hvad de sædvanligvis laver. Jeg tror at musik først rør os for alvor når den rammer os fra en vinkel vi ikke havde regnet med.

Og hvor ofte bliver Debbie bedt om at være med i sammehænge der kan kaldes ny jazz? Og hvor tit kan Mark Sanders og Luc Ex høres I sammenhænge der kalder på gospel og blues?

Det har taget et par år at få gruppen op at stå, få skrevet musikken og få den udgivet, men publikums reaktion og anmeldernes reaktion har været mere end varm. Det her er musik der på samme tid er grænsesøgende og medrivende, som er traditionel og giver plads.
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur