Program Nov - Apr

Ebeltoft Revyen 2018
21. november 2018
læs mere »
Dicte + Hempler
30. november 2018
læs mere »
Kalaha
1. december 2018
læs mere »
Julekabaret - Andens verdenskrig
4. december 2018
læs mere »
DAVS KLAUS JULER PÅ FREGATTEN JYLLAND
9. december 2018
læs mere »
Se tidligere arrangementer »
 

Det tabte Syrien

25. april 2018 kl. 19.00

Arr. AOF Syddjurs og Ældresagen Ebeltoft
Entré 75 kr.

Forsalg online:
www.go-syddjurs.dk

Billet: https://djursland.aof.dk/kurser/Foredrag+og+debat/Debat+og+dialog/4249152/

Forfatteren Else Knudsen fortæller levende om sine oplevelser i Syrien før borgerkrigen

Foredraget, som er upolitisk tager os med ud på 6 små fortællinger om oplevelser med den menige syrer og om kvindens stilling i Syrien, om religion og om styret i Syrien, som det var i 2002.

I dag er Syrien et land i en ødelæggende og grusom borgerkrig, som koster tusindvis af menneskeliv og er ødelæggende for en flere tusind år gammel kultur. Store dele af landet ligger i ruiner, tusinder er døde, og intet er, som det var før.

Else Knudsen og hendes nu afdøde mand Olaf var begge skolelærere i Århus, da de i 2002 besluttede sig for at tage på en længere tur til Syrien. Det blev til omkring syv uger, hvor de rejste rundt som ægte ”backpackers”.

De ville opleve landet med nysgerrige og åbne øjne, og de ville først og fremmest møde syrerne og høre dem fortælle om deres liv og deres land.

Det blev en både oplevelsesrig og øjenåbnende rejse, hvor ægteparret kom meget tæt på befolkningen og mødte et utal af mennesker, som delte deres liv med dette ægtepar, der kom rejsende fra et lille land langt væk i det nordlige Europa.

I dag er Syrien præget af en blodig borgerkrig.
Else og Olaf Knudsen skrev dagbog under deres rejse i 2002, og det er den dagbog, Else Knudsen har fundet frem og citerer fra i bogen ”Det tabte Syrien”, som nu er udgivet af forlaget Ådalen i januar 2017.

Else fortæller levende om Syrien, som det var dengang, da det var et fredeligt land, som man trygt kunne rejse rundt i - og med en åben, venlig og imødekommende befolkning, som tog godt imod disse to mennesker, og åbnede både deres hjem og hjerter for dem.

I foredraget kommer vi tæt på Syrien, som det så ud på det tidspunkt, man får et godt indblik i, hvordan livet levedes før borgerkrigen.

Else præsenterer os for nogle af landets mange og imponerende seværdigheder, men også den almindelige syriske families dagligdag, om gæstfrihed, gode måltider og den overstrømmende venlighed, det danske ægtepar møder over alt. Og for dem, der selv har oplevet Syrien før borgerkrigen, vil det helt sikkert være et glædeligt gensyn med landet.

Else Knudsen følger op på oplevelserne i Syrien i 2002 med aktuelle interviews med syriske flygtninge i Danmark.
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur