Program Juli - Dec

Rasmus Nøhr
4. oktober 2019
læs mere »
BAAL
14. november 2019
læs mere »
Se tidligere arrangementer »
 

Ken Peplowski Kvartet (USA/DK)

17. november 2018 kl. 20.00

Entré 110 kr. (medl. 80 kr.)

Forsalg online:
www.go-syddjurs.dk

BENNY GOODMAN'S ARVETAGER MED SKADINAVISK TOP KOMP.
Ken Peplowski, klarinet/saxofon
Ole Kock Hansen, piano
Hans Backenroth, bas
Kristian Leth, trommer

“Ken Peplowski er uden tvivl den største nulevende jazzklarinettist”
Russell Davies, BBC2 August 2013

Publikum kan forvente en jazzoplevelse “fra øverste hylde”, når new york'eren Ken Peplowski møder et stærkt hold af fantastiske skandinaviske musikere.

Ken Peplowski er især kendt for sit uovertrufne klarinetspil, som uden tvivl er i verdensklasse. Gentagne gange er Peplowski udnævnt som jazzens bedste klarinettist og en oplagt arvtager til Benny Goodman. Men også Peplowskis saxofonspil er en stor oplevelse og i særklasse.

Ken Peplowski, født i 1959 i Cleveland, Ohio, men bor i dag i New York og har med dette udgangspunkt hele verden som sin arbejdsplads. Peplowski spillede sit første profesionelle job som blot 10 årig.

“Fra den første gang jeg optrådte offentligt, vidste jeg at jeg ønskede at spille livemusik.”

Efter at have tilbragt 1978-1980 på turné med det legendariske Tommy Dorsey Orchestra flyttede Peplowski til New York. Her indspillede hen en række plader og blev samtidig medlem af Benny Goodman’s orkester. Siden har han placeret sig som jazzens største
klarinettist.

Ole Kock Hansen er blandt de mest respekterede pianister og arrangører i Danmark og kendt som mangeårig leder af Radioens Big Band. Mange husker også hans nærmest telepatiske sammenspil med Niels Henning Ørsted-Pedersen, og ikke mindst i rollen som Etta Cameron foretrukne pianist.

Den svenske bassist Hans Backenroth er en gigant på den skandinaviske jazzscene. Bor til dagligt i Stockholm men optræder overalt i verden. Han har bla optrådet med Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Toots Thilemans, Buddy Defranco og mange flere.

Kristian Leth er kendt for sit altid swingende og dybt koncentrerede trommespil som har givet han international anerkendelse og bragt ham til lange samarbejder med bla Scott Hamilton og Claire Martin. Kristian er også kendt for sine mange initiativer med at invitere en
lang række af udenlandske musikere til Skandinavien.

http://www.kenpeplowski.com/

YOUTUBE:
https://www.youtube.com/watch?v=O9UNNZYYoJY
https://www.youtube.com/watch?v=u6QWLA0Pb3s
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur