Program Juli - Dec

Rasmus Nøhr
4. oktober 2019
læs mere »
BAAL
14. november 2019
læs mere »
Se tidligere arrangementer »
 

Mirja Klippel (FI/DK)

23. marts 2019 kl. 20.00

Entré 120 kr. (medl. 100 kr.)

Forsalg online:
www.go-syddjurs.dk

"Det her bliver en af de smukkeste koncerter i 2019" ... sådan introducerer kulturhusleder Kristian Krog det nye stjernefrø på den finske musikscene.

Og sådan lød en anmeldelse fra den danske presse: "Mirja Klippel kan ikke anbefales varmt nok! Det er sjældent hørt kvalitet, holdt på et kunstnerisk niveau og med en så personlig stemme, at man fængsles og forføres allerede ved den første tone...”– Diskant (DK)

Den finske sangskriver Mirja Klippel gør sig indenfor minimalistiske og poetiske sange, der bæres frem af et dæmpet og nærværende udtryk. Et lydbillede, der omfavner lytteren med lige dele styrke og skrøbelighed, hvor fortællinger med afsæt i det nære og personlige trækker linjer, ikke bare til den omliggende verdens sociale uretfærdighed og snærende bånd, men også til håbet om en bedre fremtid. Den varme, jordnære lyd af Klippels stemme og spanske guitar mødes af en sprød kontrast i Alex Jønssons elektriske guitar og falset.

Mirja Klippel udgav i 2016 EP’en ’Lift Your Lion’, hvilket førte til en pris som Årets Sangskriver ved Danish Music Awards og i 2018 kom så fuldlængde-albummet ’River of Silver’, som har taget anmelderne med storm.

Duoen har de seneste år turnéret intensivt i ind- og udland, og optrådt i alt fra stuer i Østjylland, til trækirker i Finland og etablerede festivaller i bl.a. Grønland. I 2019 tager de på en større turné, der - udover Danmark - bl.a. bringer dem til Tyskland, Finland og Rusland.

Line-up:
- Mirja Klippel (FI): sang, akustisk guitar, waldzither
- Alex Jønsson (DK): elektrisk guitar, kor

Vi slutter af med endnu en anmeldelse, for lige at sætte forventningerne tårnhøjt:

”Jeg er begyndt at forvente mig intet mindre end det ypperste fra de to og endnu engang blev hverken jeg - eller publikum - skuffet” – Artists in the Spotlight (DK)

https://www.mirjaklippel.com

Musikvideo:
https://youtu.be/1_D7ggyWF40

Live-video:
https://youtu.be/prYor8aU7m8
 
 
 
  MINISTERIET • Ebeltoft kulturhus • Nørre Allé 4 • 8400 Ebeltoft • info@ebeltoftkulturhus.dk • tlf.: 86 34 00 33
 
rundtur